Polityka prywatności i cookies

1. Użytkownik akceptujący “politykę prywatności i cookies” na stronie odsoltysadoministra.pl wyraża zgodę na:

  • a) przechowywanie niektórych danych w plikach cookies na urządzeniach, za pomocą których przegląda stronę
  • b) przetwarzanie danych osobowych wymaganych do celów realizacji zamówienia w sklepie internetowym odsoltysadoministra.pl

2. Dane zbierane w plikach cookies dotyczą jedynie:

  • a) świadczenia usług drogą elektroniczną
  • b) dopasowania zawartości strony internetowej do urządzenia wykorzystywanego do przeglądania strony
  • c) automatycznego uzupełniania formularzy danymi, które były wprowadzane do formularzy już wcześniej
  • d) tworzenia anonimowych statystyk badających ruch na stronie
  • e) wykrywaniu botów i nadużyć w korzystaniu z usług

3. Dane osobowe podawane w formularzu zamówienia służą wyłącznie w celach realizacji zamówienia.
4. Środkami technicznymi przetwarzania danych osobowych jest:

  • a) system zarządzania treścią WordPress
  • b) WooCommerce – będący dodatkiem do WordPress
  • c) baza danych mySQL umieszczona na serwerze linuxpl.com
  • d) zaufany serwis pośredniczący przy dokonywaniu płatności elektronicznych PayU – jako oddzielny podmiot posiada odrębną politykę prywatności, którą należy zaakceptować na stronie PayU przed dokonaniem płatności

5. Strona nie używa jakichkolwiek danych użytkowników do celów marketingowych.
6. Podmiotem przetwarzającym dane – administratorem danych – jest SANESKO Wiesława Lula-Warzecha.
7. Dane użytkowników mogą być przekazywane innym podmiotom uprawnionym do ich uzyskania wyłącznie na podstawie obowiązującego prawa.
8. Dane użytkowników (imię, nazwisko, adres, telefon, nr konta bankowego) mogą być przekazywane partnerom pośredniczącym w dokonaniu transakcji takim jak: system płatności PayU, banki za pomocą których klienci dokonują przelewów, Poczta Polska, kurier Pocztex.
9. Dane użytkowników, którzy złożyli zamówienia będą przechowywane na okres równoznaczny z czasem prowadzenia działalności sklepu.
10. Dane osobowe nie będą przekazywane do państw trzecich poza Europejskim Obszarem Gospodarczym.
11. Administrator danych zobowiązuje się do zgłoszenia jednostce nadzorującej wszystkich incydentów, które spowodowały wyciek danych osobowych, bądź godziły w bezpieczeństwo ich przechowywania. 10. Administrator danych zobowiązuje się do powiadomienia wszystkich osób, których dane mogłyby zostać naruszone wskutek niepowołanego wycieku danych.
12. Użytkownikom strony odsoltysadoministra.pl przysługuje:

  • a) prawo dostępu do własnych danych, w tym do uzyskania kopii danych, w powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego.
  • b) prawo żądania sprostowania danych
  • c) prawo do zmiany własnych danych
  • d) prawo do usunięcia danych w sytuacjach określonych w obowiązującym prawie
  • e) prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych
  • f) prawo do ograniczenia przetwarzania danych
  • g) prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych, z tym że wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem

13. W celu skorzystania z powyższych praw SANESKO Wiesława Lula-Warzecha udostępnia następujące kanały komunikacji:

  • kontakt@odsoltysadoministra.pl
  • telefon: (+48) 731 320 362

14. Użytkownikowi przysługuje prawo do wniesienia skargi w związku z przetwarzaniem danych osobowych do Generalnego Inspektora Danych Osobowych (GIODO), który od 25 maja 2018 roku przekształci się w Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
15. Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika (komputerze, telefonie, tablecie itp.). Ustawienia te mogą zostać zmienione przez Użytkownika w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę “cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenia użytkownika.
16. Użytkownicy, którzy odwiedzili stronę sklepu internetowego odsoltysadoministra.pl, mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
Przykładowe opcje edytowania w popularnych przeglądarkach:

  • – Mozilla Firefox: www.support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka
  • – Internet Explorer: www.support.microsoft.com/kb/278835/pl
  • – Google Chrome:
  • www.support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647
  • – Safari:
  • www.safari.helpmax.net/pl/oszczedzanie-czasu/blokowanie-zawartosci/

17. Zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą uniemożliwić poprawne działanie strony sklepu internetowego.
18. Sklep zastrzega sobie prawo zmiany niniejszej “Polityki prywatności i cookies” poprzez opublikowanie nowej “Polityki prywatności i cookies” na tej stronie.

Data ostatniej aktualizacji: 25.05.2018 r.